Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: kjekol

Wie houdt z’n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

Net als vorig jaar bestrijdt Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. uit Kruiningen ook dit jaar het onkruid in de gemeente Tholen. Het bestrijden van onkruid op straat gebeurt zonder chemische middelen, door middel van heet water, hete lucht, borstelen en vegen. Achter- en tussenpaden worden niet meegenomen in de onderhoudsrondes, daarom wordt inwoners gevraagd om de paden die achter of tussen woningen of tuinen liggen samen met buren netjes te houden. Om dit te stimuleren organiseren we ook dit jaar de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’ georganiseerd.

Prijsuitreiking
Tijdens de controlerondes in het groeiseizoen (mei – september) inspecteert Sinke Groenzorg de beeldkwaliteit van de deelnemende achter- en tussenpaden. In september 2023 wordt in iedere kern een winnaar van het schoonste achterpad bekendgemaakt. De winnaars ontvangen een tegoedbon van 40 euro die te besteden is bij de Welkoop in Tholen.

Gratis borstels voor inwoners
De machines van Sinke komen niet dicht langs gevels, heggen en schuttingen, daarom vraagt de gemeente inwoners om een handje te helpen bij het verwijderen van onkruid. Hiervoor kunnen zij een gratis borstel aanvragen via meldpunt@sinkegroenzorg.nl De borstels kunnen ook opgehaald worden bij de mensen op de wagens van Sinke. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief