Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Toeschouwers Henriette en Ron enthousiast over Ronde van Oud-Vossemeer: ‘Fijn parcours’

Door: Neil Schuurman Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Henriette Blei en Ron Prins zaten al op tijd met hun klapstoeltjes klaar langs het parcours, om een glimp op te vangen van hun dochters. Zij reden afgelopen weekend namelijk mee bij de Beloften.

Wisselvallig weer of niet: Henriette en Ron hadden er afgelopen weekend ontzettend veel zin in. Hun dochters fietsten mee in de Ronde van Oud-Vossemeer. “Het bijzondere aan deze ronde is dat je de renners steeds opnieuw voorbij ziet komen”, aldus Henriette. “Dat is bij veel wedstrijden niet. Vaak zie ik Silke met wat geluk maar 1 of 2 keer langskomen; dat is nu anders!” Ook Ron Prins kan niet wachten tot hij zijn dochter, Roos, voorbij ziet rijden. “Ik heb zelf ook altijd gewielrend. De laatste jaren kan ik dat samen met Roos doen, dat is echt super leuk. Eerst kan ik haar nog wel een beetje bijhouden, maar inmiddels haalt ze me in.” En dat is best wel knap, want dit is pas het tweede jaar dat Roos wedstrijden rijdt. “Voorheen deed ze alleen triatlons”, vertelt Ron. “Eindelijk heeft ze ervoor gekozen om zich te specialiseren in wielrenner. En dat is gelukt!”, zegt de vader trots.

De dames zijn volgens hun ouders behoorlijk fanatiek in de sport. “Ze zijn bijna iedere dag met wielrennen bezig. Vorige week hebben ze nog een trainingsstage gehad in Mallorca. Daar hebben ze veel meters gemaakt.” Zowel Henriette als Ron zijn behoorlijk trots op hun dochters. “Maar het allerbelangrijkste vind ik dat ze geniet en plezier blijft houden in het fietsen”, aldus Henriette.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief