Sinterklaasintocht in Tholen
Sinterklaasintocht in Tholen Foto: Neil Schuurman

Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

Stichting STAD was op Tholen onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van het rommelpotten op Oudjaarsdag, de viering van Koninginnedag en de Koningsspelen. Maar ook de ijsvereniging was onderdeel van de stichting. 

“Als laatste activiteit hebben wij de intocht van Sinterklaas overgenomen van Ondernemersvereniging Tholen”, aldus de stichting. “Natuurlijk konden we rekenen op hulp van meerdere betrokken vrijwilligers en andere organisaties en bedrijven.”

Opheffen
De afgelopen jaren werd het voor de stichting steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. “We willen innoveren en blijvend aansluiting vinden bij de Thoolse bevolking, maar het miste aan slagkracht.” De knoop doorhakken om de stichting op te heffen is uiteindelijk definitief geworden, doordat enkele bestuursleden aangaven op korte termijn terug te willen treden na tientallen jaren trouwe en actieve dienst.

Stichting Tholen Sterk
Stichting Tholen Sterk neemt de organisatie van de sinterklaasintocht in Tholen over van stichting STAD. “We hebben er het volste vertrouwen in dat de organisatie van de sinterklaasintocht bij Tholen Sterk in zeer goede handen is.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief