Afbeelding
Foto: NK Tegelwippen

Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

Op donderdag 6 april geeft wethouder Corniel van Leeuwen het officiële startsein van het NK en ZK Tegelwippen in de gemeente. Het NK en ZK Tegelwippen duurt van 21 maart tot en met 31 oktober en draagt op een gezonde manier met een competitie-element bij aan een leefbare omgeving. De spelregel is simpel zegt wethouder Van Leeuwen: “De gemeente die de meeste tegels wipt en ze vervangt door groen wordt kampioen van Nederland of Zeeland. Uiteindelijk wint iedere inwoner bij deze wedstrijd. Als Tholenaren tegels vervangen door groen, maken we de gemeente meer klimaatbestendig. Iedereen in Tholen kan meedoen door tegels te wippen in de eigen tuin, of door het aanleggen van een geveltuintje.”

De gemeente Tholen gaat ook zelf aan de slag door in de openbare ruimte straatstenen en trottoirtegels te verwijderen en daarvoor beplanting aan te brengen. Dat doet de gemeente binnen herinrichtingsprojecten, zoals in de Burgemeester Baasstraat in Sint-Annaland. Ook op andere locaties is (of gaat) de gemeente aan de slag om tegels te verwijderen en groen aan te leggen, zoals: Burgemeet en Molenstraat Poortvliet, Laban Deurloostraat Scherpenisse, Huygensstraat, Ring, Begraafplaats en parkeerterrein Wellevaete Sint-Annaland, Bebouwde Dam, Mossellaan, Markt. Tenslotte de Hoogstraat Tholen, waar wethouder Van Leeuwen zijn steentjes verwijderd.

“De belangrijkste reden om met het tegelwippen mee te doen is om de eigen leefomgeving in de gemeente leefbaarder te maken. Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, het is zeker niet het hoofddoel. Het motto is meer groen en minder stenen”, aldus wethouder van Leeuwen. 

Meedoen
Wil jij ook een ‘steentje’ bijdragen? Geef dan via www.nk-tegelwippen.nl door wanneer jij tegels uit jouw tuin verwijderd hebt. Via deze site worden alle gewipte tegels uit Tholen geregistreerd. Ook kun je op deze site de actuele tussenstand terugvinden. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief