Sarah (rechts)
Sarah (rechts) Foto: Neil Schuurman

Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: ‘Tholen heeft iets wat België niet heeft’

Door: Neil Schuurman Algemeen

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

“De kinderen worden groter en willen niet meer op het strand spelen”, vertelt Sarah. Toen zij zich afvroegen wat ze konden gaan doen, kwam het gezin op een idee: “Mijn man en zoon hebben toen een proefduik gedaan.” Deze hobby deelt zij heel erg graag met haar gezin. “Het is heel leuk en fijn om een hobby te hebben die wij allemaal even graag doen. Dat is echt tof! Vaak is het de zoon die gaat voetballen en sta jij aan de kant, of de dochter die gaat dansen. Maar dit is écht iets wat wij allemaal doen. Dus als wij naar zo’n weekend gaan, komt iedereen met heel veel enthousiasme.”

Ook Sarah is enthousiast over de Thoolse onderwaterwereld. “Wij hebben heel veel gezien. Wij zagen heel veel harlekijnslakjes en we hebben het geluk gehad om op deze dagen twee baby snotolfjes te zien. Ze waren ongeveer 1 centimeter, dus je moet echt heel goed kijken om ze te vinden.” Tholen heeft iets wat België niet heeft: “Er is daar geen plaats zoals hier, waar we zoveel zien. Mensen denken altijd dat je heel ver weg moet om veel te kunnen zien. Maar eigenlijk is hier heel veel.” Maar je moet er wel je best voor doen. “Dat vind ik ook het fijne eraan; je moet soms ook zoeken. Het is niet zo dat je op 30 meter afstand al iets kan zien.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief