Afbeelding
Foto: Mariëlle Joose

Weerbericht Tholen: ‘Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend’

Door: redactie Algemeen

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

Vandaag schijnt de zon uitbundig en in een groot deel van het land wordt voor de eerste keer dit jaar zonkracht 7 gehaald. “Met deze zonkracht kan jouw onbeschermde huid, afhankelijk van jouw huidtype, binnen 10-25 minuten verbanden”, aldus Berend van Straaten, meteoroloog bij Weeronline. “Tussen 11.00 en 16.00 uur staat de zon het hoogst aan de horizon en loop jij risico om te verbranden. Insmeren is dan ook zeker aan te raden. De zon is op zijn felst rond 13.30 uur.”

Ook in de avonduren is het vaak nog zonnig maar insmeren is dan niet meer nodig. “In de avonduren staat de zon zo laag aan de horizon dat je niet meer kunt verbranden. De zonkracht is dan slechts 1-2.”

Pinksteren 
Ook tijdens het lange pinksterweekend is het de zon die het weerbeeld domineert. “Vooral zaterdag is het zonovergoten en vrij aangenaam met temperaturen die oplopen naar 17 graden in het noorden tot lokaal 22 graden in Limburg”, aldus van Straaten.

“Ga jij buiten op het terras zitten of lekker in de tuin werken? Dan moet jij je wederom goed insmeren want ook zaterdag wordt zonkracht 7 gehaald. Alleen in het uiterste noorden is de zon iets minder fel met zonkracht 6.”

Zondag is het nog ronduit zonnig en zeer aangenaam met temperaturen die op uitgebreide schaal oplopen tot ruim 20 graden. Op maandag is iets meer bewolking aanwezig, maar ook dan schijnt af en toe de zon. “Het blijft zeker droog en met zeer aangename temperaturen is het dan ook perfect weer om naar buiten te gaan. Beschermen tegen de krachtige zon is ook dan dus wel nodig.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief