Afbeelding
Foto: SZVD

Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

Door: Bregje Kop Algemeen

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

Op het Abdijplein staan een aantal legervoertuigen van onder andere Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp, zijn er informatie stands en zijn er voor de kinderen ook activiteiten met onder andere een springkussen. Een programma voor jong en oud waarbij het bestuur hoopt dat er meer jonge veteranen naar deze dag zullen komen.

Het programma start om 13.00 uur met ontvangst, waarna om 14.30 uur het Ceremonieel met kranslegging start. Dit onderdeel van het programma wordt muzikaal ondersteund door een combinatieorkest Middelburgs Muziekkorps en Muziekvereniging Arnemuiden en Inter Scaldis Pipe and Drums. Tijdens de ceremonieel zal een veteranengedicht voorgelezen worden door 2 leerlingen van de CSW Bestevaar uit Vlissingen.

Na dit officiële gedeelte is er een muzikaal concert van Brassband Excelsior uit ’s Heer Arendskerke. Voor de deelnemende Veteranen wordt de dag afgesloten met een Pasar Malam.

Deze dat wordt georganiseerd door de ‘Stichting Zeeuwse Veteranendag’. Deze is op 16 augustus 2007 opgericht met het doel de onderlinge verbondenheid en kameraadschap van veteranen, oude en jonge, van alle krijgsmachtonderdelen, te verstevigen en hun belangen te behartigen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief