Ter illustratie.
Ter illustratie. Foto: Pixabay

Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

Door: Ruud Smolders Algemeen

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

Sinds ruim drie jaar weet Ria Hommel dat zij PPMS heeft. Om haar en alle lotgenoten te steunen willen wij zoveel mogelijk geld ophalen, valt te lezen bij de actie. Denise Heikoop weet nu ruim twee jaar dat zij MS heeft. Om haar en alle lotgenoten te steunen willen wij zoveel mogelijk geld ophalen.

Om geld op te halen beklom Heikoop (met racefiets) de Franse berg Mont Ventoux. Dit deed zij niet alleen, maar met een team genaamd: Team MS Verenging West Brabant - De West-Brabantse klimgeiten. Ook haar vriend Simon Jansen ging mee. Een deel van de mensen beklom de berg met de racefiets, een ander deel met de benenwagen. Met de actie is ruim 10.000 euro opgehaald.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief