Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Afsluiting van de Haringvlietbrug: 8 weken omrijden

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

THOLEN - De Haringvlietbrug wordt gerenoveerd. Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 2023 23.00 uur is de brug gesloten voor al het verkeer. Tijdens de renovatie worden de brugklep en het bewegingswerk vervangen.

Oorspronkelijk was gepland dat de brug 7 weken zou worden afgesloten. Na een gedetailleerde planning van de werkzaamheden blijkt dat ook de geplande reserveweek in augustus nodig is om de nieuwe brugklep nauwkeurig af te stellen.

De renovatie zorgt ervoor dat de brug ook in de toekomst veilig blijft en de regio bereikbaar is. De extra reistijd op de omleidingsroutes kan tijdens de spits oplopen tot meer dan een uur. Om verkeersopstoppingen te voorkomen, wordt weggebruikers gevraagd om tijdens deze periode, indien mogelijk, thuis te werken, buiten de spits te reizen en/of samen te reizen, de trein te nemen of de fiets te gebruiken.

Tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug worden verkeersstromen omgeleid via de A59, A17 en A16 (Moerdijkbrug) en via de N59 en de N57 (Haringvlietdam). Verkeer in de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief