De Sociale Verzekeringsbank is vanaf 31 oktober te bezoeken in het stadskantoor in Goes.
De Sociale Verzekeringsbank is vanaf 31 oktober te bezoeken in het stadskantoor in Goes. Foto: Leonard Passchier

Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent fysiek loket voor Zeeuwse vragen

Door: Britta Janssen Algemeen

ZEELAND - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent vanaf dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

Het loket zal iedere dinsdag geopend zijn vanaf 9.00 tot 17.00 uur. Inwoners die gebruikmaken van de diensten van de SVB of van plan zijn dat te gaan doen, kunnen voortaan bij het loket terecht voor hulp en informatie.         

Persoonlijke dienstverlening

De SVB is een van de grootste uitvoeringsorganisaties van Nederland en verantwoordelijk voor het uitbetalen van onder andere de Algemene Ouderdomswet (AOW), de kinderbijslag en de aanvullende inkomensondersteuning ouderen (AIO) aan ongeveer 5,7 miljoen burgers. Inwoners van de gemeente Goes en alle andere Zeeuwse gemeenten kunnen vanaf nu iedere dinsdag zonder afspraak bij het loket terecht voor vragen, ondersteuning of voor meer informatie over de regelingen die de SVB uitvoert.

“De dienstverlening van de overheid wordt steeds digitaler. Voor veel mensen is dat fijn, maar digitale dienstverlening is niet voor iedereen altijd de juiste oplossing”, zegt Ellen Atteveld, relatiemanager bij de SVB. “Ook kan het bij ingewikkelde vragen soms prettig zijn om persoonlijk contact te hebben met een medewerker, met name als er meerdere organisaties bij betrokken zijn.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief