Afbeelding
Foto: StreetPlug

Tholen loopt in Zeeland voorop met elektrische auto’s en warmtepompen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Tholen bevindt zich in de ‘subtop’ van alle Zeeuwse gemeenten wat betreft duurzame voorzieningen. Onze gemeente loopt voorop met elektrische auto’s en warmtepompen in vergelijking met de rest. Maar wat betreft het aantal zonnepanelen presteren we gemiddeld.

Dit is het resultaat van berekeningen van het duurzaamheidsplatform Slimster. Ze beoordeelden aan de hand van drie criteria welke Zeeuwse gemeente de hoogste score behaalt. Uit hun bevindingen blijkt dat 2,3 procent van de huishoudens in Tholen een elektrische auto bezit. 4,8 procent heeft een warmtepomp geïnstalleerd. Op deze twee pijlers staat Tholen in de top 5 van Zeeuwse gemeenten.

Zonne-energie

Wat betreft zonnepanelen scoort onze gemeente gemiddeld. Iets minder dan de helft van de huishoudens in Tholen maakt gebruik van zonnepanelen. Hoewel zes andere Zeeuwse gemeenten beter presteren dan ons op dit gebied, scoren zes andere gemeenten juist lager. Over het geheel genomen staat Tholen op de 6e plaats van de 13 Zeeuwse gemeenten wat betreft duurzame voorzieningen.

Meest en minst duurzame gemeente

Goes leidt de Zeeuwse dans als het gaat om elektrische auto’s en warmtepompen. Deze gemeente doet het ruim twee keer beter dan de rest op dit gebied. Opvallend is dat Goes met het aantal zonnepanelen dan wel weer achterloopt. De minst duurzame gemeenten zijn Vlissingen en Middelburg. Ook Zeeuws-Vlaanderen scoort niet hoog.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief