Ruud Bakker (links) en Theo de Jong.
Ruud Bakker (links) en Theo de Jong. Foto: Corine Roks

Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

RUCPHEN - De Vossenhoek Caravan & Recreatie uit Rucphen gaat verhuizen. Per 1 januari is de kampeerspecialist te vinden op Bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel. Sinds 2006 zijn ondernemers Ruud Bakker en Theo de Jong eigenaars van Mobiledrôme & Partners. Bij dit campercentrum krijgt het iconische bedrijf uit Rucphen haar nieuwe onderkomen. Voor onderhoud en reparatie aan caravan of kampeerauto blijven klanten welkom bij Het Technocenter aan de Korte Hei in Rucphen.

DOOR CORINE ROKS

“Uitbreidingsplannen zijn in ontwikkeling, de grond rond het pand van Mobiledrôme op Borgwerf is al aangekocht. De verhuizing stond eigenlijk voor 2025 gepland, tot zich spontaan een koper voor de panden in Rucphen aandiende,” aldus Ruud over de vervroegde verhuizing.

Verduurzaming

“De panden aan de Industriestraat zijn verouderd. De kosten voor verduurzaming bleken enorm. De zonnepanelen waren niet opgewassen tegen de stijgende kosten. Daarbij zagen wij met deze verhuizing een mooie kans om de kampeerbranche onder te brengen op een centrale plek in West- Brabant, direct gelegen aan de A17,” vult Ruud aan.

Toonaangevende merken

Theo over de voordelen van centralisatie: “Twee mooie bedrijven onder één dak waar klanten terechtkunnen voor verkoop en verhuur van caravans en campers, inclusief een uitgebreide kampeerwinkel. Ons aanbod bestaat uit toonaangevende merken als Dethleffs, Hymer, Bürstner, Knaus, Adria en Tabbert.”

Familiebedrijf

Beide ondernemers zitten al decennia lang in de kampeerbranche. De Jong vanuit familiebedrijf De Jong van Hees uit Nispen, dat in 2010 fuseerde met De Vossenhoek Caravan & Recreatie. De Rucphense kampeerspecialist heeft ook haar fundament binnen de familie. Ruud hierover: “Mijn vader stapte in de voetsporen van mijn opa en opende een kampeerzaak in Etten-Leur, op de hoek van industrieterrein Vosdonk, vandaar de naam. Vanwege een grote brand verhuisde de zaak in 1989 naar Rucphen. Daar kocht mijn vader het pand van Nefaver Kartonnage. De grote schoorsteen herinnert nog aan die tijd.”

Uitbreiding

In 1992 nam Ruud, die zijn doctoraal scheikunde op zak had, het bedrijf van zijn vader over. De afgelopen vijftien jaren stonden in het teken van uitbreiding. Panden ernaast werden opgekocht om de kampeermarkt nog beter van dienst te kunnen zijn. Trots is Ruud Bakker op zijn team. “Nagenoeg alle werknemers verhuizen mee, een enkeling gaf zelf aan te willen stoppen in verband met leeftijd.” Op de nieuwe locatie bestaat het team uit 45 werknemers, verdeeld over de twee bedrijven.

Compagnons

Ondernemers De Jong en Bakker vonden elkaar al in de jaren negentig. Theo hierover: “Om een sterkere marktpositie te verkrijgen werden de krachten gebundeld. Onder de naam ‘A58 caravanroute’ lanceerden we een samenwerkingsverband met ondernemers uit de kampeerbranche. Klanten konden zo kennis maken met het aanbod in West-Brabant. In 2006 hebben Ruud en ik onze samenwerking bekroond door compagnons te worden in Mobiledrôme & Partners.”

Over opvolging hebben de ondernemers niet te vrezen. “We hebben allebei twee zonen waarvan er drie interesse tonen om de zaken over te nemen. Nummer vier studeert Finance in het buitenland, en dat biedt weer perspectief op economisch gebied,” besluiten de ondernemers.

De Vossenhoek Caravan & Recreatie

Showroom/shop: Industriestraat 3 - 4715 RL Rucphen - Tel. (0165) 343053 - E-mail: info@vossenhoek.nl - www.vossenhoek.nl
Per 1 januarI 2023: Argon 33 - 4751 XC Oud Gastel.

Techno Center/Werkplaats: Korte Hei 37 - 4715 RS Rucphen - Tel. (0165) 343053 - E-mail: receptiewerkplaats@vossenhoek.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief