Vanuit een touringcar worden automobilisten in de gaten gehouden
Vanuit een touringcar worden automobilisten in de gaten gehouden Foto: Screenshot NOS

112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

Door: Bregje Kop Politie

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

De politie controleerde gisteren op het gebruik van een mobiele telefoon in de auto op de autosnelwegen in Zeeland en het politiedistrict De Markiezaten. Overtreders werden gespot vanuit een touringcar en daarna staande gehouden door één van de tien politievoertuigen. Er werd meegekeken door een scholier, een eigenaar van een transportbedrijf en een medewerker van Provincie Zeeland om vooral bij deze doelgroepen het misbruik van de telefoon onder de aandacht te brengen.

Tussen 10.00 en 16.00 uur draaide de MONO-actie met een touringcar en diverse niet herkenbare politievolgvoertuigen. Er werden in totaal 112 boetes uitgeschreven: vasthouden van een mobiele telefoon in de auto (86), overschrijden maximum toegestane snelheid (12), rijden over verdrijvingsvlak (2), onnodig rijden over de vluchtstrook (3), rechts inhalen waar dat verboden is (1), vervoeren van losliggende lading (1), bumperkleven (1), rijden zonder geldige APK (1), niet tonen van rijbewijs (1), niet dragen van een helm (1) en door rood licht rijden (1). Ook werd er 2 keer een educatieve maatregel gedrag opgelegd.

Tijdens de controle werkten agenten van Team Verkeer, de basisteams uit de districten Zeeland en De Markiezaten en een reeks politiestudenten van de leer- en ontwikkelplek in Vlissingen samen. Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd. Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit de gezamenlijke actie ‘Ogen op de weg’ van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant. “Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief