Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

PvdA en GroenLinks: ‘Bied energiesteun aan sportclubs’

Door: Bregje Kop Politiek

THOLEN - Veel sportclubs hebben het financieel zwaar. Door de hoge energierekeningen, kunnen sommige clubs hun hoofd maar net boven water houden. En dat is iets waar de Thoolse PvdA en GroenLinks zich zorgen over maken. Daarom stellen de partijen vragen aan het college. 

De partijen vragen zich af of het college bekend is dat in het huidige beleid, sportclubs en dorpshuizen niet worden ondersteund door de overheid voor gestegen energiekosten. Volgens PvdA en GroenLinks zullen een kwart van alle sportclubs moeten sluiten vanwege de hoge energiekosten. “Is het college daarvan op de hoogte?”

Ook willen de partijen graag weten of er in de gemeente signalen binnengekomen zijn vanuit sportclubs of dorpshuizen dat het probleem ook in Tholen speelt. “Is het college het met ons eens dat indien er hier nog geen signalen binnen gekomen zijn, dat we actief moeten onderzoeken of deze verenigingen op dit moment hun hoofd nog boven water kunnen houden? En is het college het met ons eens dat wanneer er signalen zijn dat de verenigingen het financieel moeilijk hebben, dat we deze moeten ondersteunen en compenseren?”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief