Afbeelding

35+ Veteranen Dubbeltoernooi TV De Ruucstoppelen

Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Voor de 7e keer wordt het 35+ Veteranen Dubbeltoernooi gehouden bij T.V. De Ruucstoppelen van zondag 13 t/m zondag 20 november.

De wedstrijdleiding was zeer tevreden met de 54 inschrijvingen en de 86 spelers die deelnamen aan het toernooi. In totaal werden er 68 partijen gespeeld en moest er 4 keer een w.o. worden gegeven. Het was gedurende de toernooiweek nogal eens miezerig weer en op de donderdagavond werden de partijen na de 1e ronde afgelast, vanwege hevige regenbuien. Desondanks werd het weer een heel gezellig toernooi en werden er talloze spannende partijen gespeeld. Helaas was er op de finaledag een stormachtige wind, waardoor het bijna geen doen was om te tennissen. Toch werden alle partijen afgewerkt en hoewel het voor de spelers niet zo leuk was, leverde dit soms hilarische situaties op.

Het toernooi werd gespeeld op actuele rating en er werd in 10 onderdelen gespeeld. De HD, waarin de meeste inschrijvingen waren, werd in vier categorieën verdeeld. De HD A (4,6312-5,2013) werd gewonnen door het koppel Bram Filius en Dirk-Jan de Witte. Zij wonnen alle 2 de poulewedstrijden. De DD werd in 3 categorieën verdeeld. De DD A (5,7851-6,7056) werd gewonnen door Lijdie Kot en Netty van Westen. De GD werd ook in 3 categorieën verdeeld. De GD A (5,9870-6,8604) leverde een spannende finale op met Hans Polderman en Maddy Filius tegen Marcin Wojciechowski en Sandra Schiettekatte. Met 6-3 / 6-4 ging de winst naar Marcin en Sandra.

De verdere uitslagen van dit toernooi waren:

HD-B: (5,6750-6,6176) Finale: Edwin Hage / Hans Polderman - Roland Walpot/Patrick Walpot 6-2/6-3.

HD-C: (6,8790-7,8491) Finale: Dirk Bruinsma/Krijn Tanis - Fred Gotzenberger/Roy Klop 6-4/6-4.

HD-D: (8,5223-9,3504) Edward Schenk en Bert van Tilburg - Poulewinnaar.

DD-B: (6,9145-7,9063)Irene Verheul en Elly van Dijke - Poulewinnaar./DD-C: (8,3851-8,5572) Connie van den Bos en Mariët Tierie - Poulewinnaar.

GD-B: (7,2220-7,7948) Joost Hulshof en Marion Hulshof - Poulewinnaar.

GD-C: (7,8437-9,2694) Finale: Roland van Oers/Esther Grootegoed - Peter Talen/Connie van den Bos 7-5/6-2.

Dit was het 3e en laatste open toernooi van T.V. De Ruucstoppelen in 2016. Ook voor volgend jaar staan deze toernooien allemaal op de kalender. Het Open Toernooi in week 26 van 26 juni t/m 2 juli; het Open Dubbeltoernooi in week 35 van 28 augustus t/m 3 september; het Open 35+ Veteranen Dubbeltoernooi in week 46 van 13 t/m 19 november 2017. Iedereen is dan van harte welkom bij T.V. De Ruucstoppelen.