Bakker Bart Tullenaar.
Bakker Bart Tullenaar. Foto: Annet Eekman

Bakker Tullenaar stopt ermee

Door: Iris Dekker Algemeen

VLISSINGEN - De bekende nachtbakker uit Vlissingen ‘bakkerij Tullenaar’ sluit na 38 jaar de deuren door de hoge kosten die niet meer zijn op te hoesten.

Half december sluit bakkerij Tullenaar definitief de deuren. Mede-eigenaar Tera Tullenaar vertelt: ‘’De energieprijs is de aanleiding dat wij dicht gaan. Op een gegeven moment moet je ook voor jezelf gaan kiezen, het is anders niet vol te houden. Wij gaan onze klanten niet 6 euro voor een brood laten betalen, er komt dan bijna niemand meer in onze winkel. Wij zullen nooit tegen de grote supermarkten op kunnen. Ze krijgen een steeds groter assortiment, die wij op een geven moment niet meer kunnen leveren, het is niet haalbaar. Men legt alles makkelijk in hun karretje en hoeven niet nog even langs de bakker. Hetzelfde geldt voor de groenteboer en slager. De supermarkten leven niet alleen op een broodje, het is zelfs lokkend. De kleine bedrijven zijn aan het verdwijnen. Wij laten onze prijzen zoals ze zijn, we willen het zo netjes afronden. Wij hopen erop dat de vaste klanten ons tot het laatste beetje toe nog steunen.”

Zonder steun van het kabinet zullen de kleine bedrijven het moeilijk houden en zullen er meer bakkers noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Als de kosten van de energie en grondstoffen blijven stijgen, moet ook de prijs van het brood omhoog. Hierdoor kan het zo hoog oplopen dat men niet meer langs de kleine bakkers gaat maar voor de grote supermarkten gaat.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief