Alfred Regtop: 'Ik heb Poetin drie keer ontmoet'.
Alfred Regtop: 'Ik heb Poetin drie keer ontmoet'. Foto: Ruben Oreel

‘Je hoeft maar ergens te lopen of je ziet een bekende’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Alfred Regtop (67). Getrouwd. Geboren in Tilburg. Kapitein op de Pioneering Spirit, het grootste schip ter wereld. Die legde de Northstream2, de gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland.

“Toen we in 2019 voorbij Vlissingen voeren, viel het voor veel mensen tegen. Het schip ziet er namelijk niet massief uit. Een soort catamaran. Twee boegen. 477 m lang. 150 m breed.”

“Ik heb Poetin drie keer ontmoet. Hij werd begeleid door een fregat, een onderzeeër en een helikopter met bewapende mannen. Minimaal drie manieren dus waarop hij weg kon komen.”

“Ook een eigen kokkin en eigen servies. Ik ben waarschijnlijk ook doorgelicht, want bij zijn andere bezoeken kon ik geen verlof krijgen. Nooit gedacht dat hij een oorlog zou beginnen.” 

“Ik heb van 1972 tot 2002 in Vlissingen gewoond. Mooie tijd gehad hier. Heb altijd gezegd dat als ik terugga naar Nederland dat dat dan naar Vlissingen is. Sinds kort is dat het geval.”

“Je hoeft maar ergens te lopen of je ziet een bekende. Ik heb het gewoon druk met gedag zeggen. Kijk, daar zie ik toevallig Chris aan komen lopen. Die heb ik al lang niet gezien zeg.”

“We wonen in het centrum. Vlak bij de zee. Daar moet ik wel naartoe kunnen. Straks kan ik op het bankje bij Michiel gaan zitten. Sterke verhalen vertellen met de andere ouwe zeelui.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief