Afbeelding

Vanaf 1 januari alleen nog pinnen bij Westerschelde Ferry

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Vanaf 1 januari 2023 kan er alleen nog maar met pin en creditcard worden betaald bij de Westerschelde Ferry. De directie van de veerverbinding heeft hiervoor gekozen omdat het sneller en velliger zou zijn voor zowel de klant als de loketbediende van de veerboot.

“We begrijpen dat dit voor sommige passagiers even wennen zal zijn’, licht Wiljan Vloet, directeur van de Westerschelde Ferry, toe. “Maar voor zowel onze servicemedewerkers als passagiers is het veiliger om alleen pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Daarnaast kunnen we jou als passagier aan de kassa sneller helpen omdat het aantal handelingen per transactie omlaag gaat. En dat is vooral fijn als de boot bijna vertrekt en je nog snel een ticket wilt kopen.”

Naast pinnen kan ook contactloos worden betaald met bijvoorbeeld een pinpas, smartphone of smartwatch of vooraf een kaartje kopen via de website van de Westerschelde Ferry. Ook bij de ticketautomaten in de terminals kan vanaf 1 januari 2023 niet meer met contact geld betaald worden. ”We merken dat steeds meer mensen online hun tickets kopen en hun plek aan boord reserveren. Slechts 19% van alle betalingen in de terminal wordt nog met contant geld gedaan. Als we ook alle aankopen in de webshop meerekenen is nog maar 16% contant. We verwachten dan ook dat de overstap naar volledig cashless niet zo groot zal zijn.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief