Kees de Nooijer.
Kees de Nooijer. Foto: Ruben Oreel

‘Als kind verhuisde ik naar Havendorp’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Kees de Nooijer (78). Getrouwd, 4 kinderen. Geboren in Arnemuiden. Was 25 jaar melkboer in Oost-Souburg. “Begonnen met een driewieler. En geëindigd met een winkelwagen.”

“Heb alle wijken gehad in Souburg. Ik zal zeggen de eerste jaren waren geweldig. Je wist alles van elkaar hè. Sociaal werker was je. Heb eigenlijk nog steeds een zwaaihandje nodig.”

“Ik rij nog steeds. Op een touringcar. Leerlingenvervoer van Arnemuiden naar Middelburg. Een reformatische school.’s Morgens en ’s middags. Als je maar een beetje bezig bent hè. ” 

“Als kind verhuisde ik naar Havendorp. Dus zo heb ik Vlissingen leren kennen. Met storm naar de boulevard. Dan sloegen de golven daar over. En dan wegduiken onder het muurtje.”

“Leuke dingen hoor. Dat was gewoon een sport. Dat stukje nostalgie mis je. Ook het rondje Nieuwendijk, Oude Markt, Walstraat lopen. Dat deed iedereen als er geen voetbal was.” 

“Wij zijn een voetbal- en een korfbalfamilie. Dennis en Gérard waren altijd met de bal bezig. De andere twee kinderen en mijn vrouw speelden korfbal. Druk bezette weekenden dus.”

“’k Zou niet weg willen uit Souburg hoor. Grote tuin. Ons huis is aangepast aan later. Alle winkels zijn hier nog. Ik heb zo’n geweldige tijd in Souburg gehad. En nóg ee natuurlijk.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief