Bo van Scheyen.
Bo van Scheyen. Foto: Ruben Oreel

‘Mijn favoriete plek hier is het stationsgebied en de Punt’

Door: Helge Prinsen Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Bo van Scheyen (55). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Vlissingen. Opgegroeid in De Haan, België. Keerde in 1999 terug naar Vlissingen dat een magnetische werking op haar hield. 

“Mijn grootvader was chef-loods bij het Belgische Loodswezen. Mijn andere opa was slager De Vries in de Walstraat. Het was altijd zo gezellig. Drukte over de vloer. Altijd wat gaande.”

“Mijn favoriete plek hier is het stationsgebied en de Punt. Een eind- en beginpunt. De boot en de trein vertrekken daar. Het sluizencomplex. De vissersschepen. De gekleurde boeien.”

“Ook veel fietsers en wandelaars daar. De Oranjedijk. Hoogwater of laagwater. Het verveelt nooit. Laatst allemaal vogelaars met camera’s. Vanwege de rosse franjepoot die daar zat.” 

“Ik vind het Eiland ook heel bijzonder. Dat zou eens aangepakt moeten worden. Zonder dat de ziel daar verloren gaat natuurlijk. En de bewoners moeten uiteraard kunnen terugkeren.” 

“Vlissingen zie ik als een ongebonden en vrijgevochten stad. Als creatief ondernemer schrijf ik, fotografeer ik en maak ik films. Voor Film by the Sea coördineer ik de Zeeuwse films.” 

“Mijn droom zou zijn dat in Vlissingen een Zeeuwse dependance van de filmacademie komt. De ruimte. Het licht. De motivatie. De locaties. Al die voorwaarden zijn hier aanwezig.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief