Afbeelding
Foto:

Zeeland Cruising gaat rondvaarten vanuit Vlissingen verzorgen

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Vlissingen krijgt een nieuwe attractie. Vier ondernemers hebben gezamenlijk de Jacob van Artevelde gekocht; een schip waarmee binnenkort rondvaarten op de Westerschelde mee kunnen worden gemaakt. 

Auke Klaver is geboren en getogen Amsterdammer en woont sinds een jaar of zeven op de boulevard in Vlissingen. “Het viel ons op dat er eigenlijk zo weinig op het water gebeurt, op het gebied van recreatie dan,” vertelt Klaver. “Zo ontstond het idee voor vaartochten over de Westerschelde.” De krachten werden gebundeld met ondernemers Jack Kloosterboer, Leendert Muller van Multraship en een anonieme geldschieter en er werd een geschikt schip gevonden. “De Jacob van Artevelde is een prachtig schip en was eigendom van North Sea Port in Gent. Ze hebben het schip ooit van de gemeente Gent gekregen en ze wilden er nu vanaf.” De Jacob van Artevelde heeft inmiddels op de werf in Zierikzee aangepast om veilig op zee te kunnen varen. “Er staat nu ook ‘Vlissingen’ op de achtersteven, dit wordt echt de thuishaven. Het liefst zouden we een vaste ligplaats aan de Albionkade krijgen, de gemeente buigt zich daar momenteel nog over.” 

Zonsondergangtocht
Het kersverse bedrijf Zeeland Cruising zit vol ideeën voor rondvaarten over de Westerschelde. “We denken aan rondvaarten in thema’s,” verklapt Klaver. “Een zonsondergangstocht, zeehondensafari, maar we willen bijvoorbeeld ook aanhaken bij de herdenking van de Slag om de Schelde en dan met een deskundige aan boord langs bepalende plekken varen. Maar bijvoorbeeld ook een high tea of een personeelsfeest is mogelijk” De Jacob van Artevelde blijft ook nog beschikbaar voor North Sea Port. “Voor North Sea Port hebben we al wat rondvaarten gemaakt in Gent en Terneuzen”. Met de komst van de Jacob van Artevelde naar Vlissingen herleven oude tijden. “We hebben tot nu toe met een freelance schipper gewerkt maar we zoeken nog mensen. Mensen die kunnen varen of willen aanmonsteren als matroos of gastheer of gastvrouw. En het is geen vrijwilligerswerk natuurlijk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief