Afbeelding
Foto:

Wie wil gratis meevaren met de Jacob van Artevelde?

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Zeeland Cruising presenteert in het weekend van 10 tot 12 februari de rondvaartboot Jacob van Artevelde aan het Vlissingse publiek. Het schip komt dan te liggen aan de Albionkade en op zaterdag worden er twee tochten gemaakt over de Westerschelde. Wie mee wil varen kan zich aanmelden en krijgt na loting bericht of hij/zij tot de gelukkigen behoort.

De Jacob van Artevelde komt donderdag 9 februari voor het eerst naar Vlissingen voor een besloten feest. Op vrijdag krijgen ondernemers de kans om kennis te maken met de Jacob van Artevelde. “We zoeken bewust de samenwerking met lokale ondernemers,” aldus Auke Klaver van Zeeland Cruising. “We willen een maritieme en toeristische bijdrage leveren aan de positieve groei en ontwikkeling van de stad en werken het liefst samen met lokale ondernemers. Ons motto is dan ook ‘Er zit vaart in Vlissingen’.” Vlissingse ondernemers zijn van 10 tot 17 uur welkom om een kijkje te nemen aan boord van de Jacob van Artevelde.

Bootje vouwen
Wie kans wil maken op een gratis vaartocht kan zich op ludieke wijze inschrijven. “We vragen geïnteresseerden om een papieren bootje te vouwen, voorzien van naam, telefoon en email. Dat kan in de hal van Hotel de Timmerfabriek in een bus worden gestopt. Het gevouwen bootje dient uiterlijk 5 februari te worden ingeleverd en op woensdag 8 februari volgt de trekking door de notaris en worden de winnaars op de hoogte gebracht.” Er worden twee rondvaarten gemaakt en er is telkens plaats voor zeventig gegadigden aan boord.

Bezichtiging
“Bij mooi weer gaan we eerst door de sluizen en dan de Westerschelde op en varen we een uur langs de boulevard. Mocht het echt slecht weer zijn dan maken we een tocht over het kanaal , maar het wordt sowieso bijzonder.” Wie niet tot de gelukkigen behoort die een rondvaart met het schip mogen maken bestaat de mogelijkheid om de rondvaartboot op 12 februari van 12 tot 17 uur te bezichtigen aan de Albionkade.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief