Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

Lezing en toneel bij Museum Scheldewerf

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - De vrijwilligers van Museum Scheldewerf zijn met goede moed aan het nieuwe jaar begonnen. Het museum is recentelijk voorzien van een traplift en heeft een aantal evenementen op de agenda staan.

“We hebben het pand nu één jaar in ons bezit,” vertelt Marian Roos-Koolwijk van het Scheldemuseum. “We hebben meteen geïnvesteerd in een traplift en een nieuw toilet. Met die investeringen hebben we bewust gewacht tot het pand ons eigendom was. Nu willen we nog verder investeren in duurzaamheid. Er moet dubbel glas in het pand want onze stookkosten zijn verdubbeld. We hopen op een bijdrage van het Prins Berhard Cultuurfonds, die hebben ons ook erg geholpen bij de aanschaf van het pand.”

Lezingen en toneel
De zaal op de eerste verdieping van het museum wordt ook verhuurd voor feestjes en vergaderingen en het museum organiseert er zelf ook activiteiten. Zo geeft Arjan van Gelder van PSDnet er vrijdag 17 februari een lezing over Hotelboot de Koningin Emma. Ook staan er twee toneelvoorstellingen gepland. “Op zondagmiddag 12 februari hebben we de voorstelling ‘Roest’. “Het is niet echt een Scheldeverhaal maar een liefdesverhaal,” legt Marian uit. “Daarom hebben we dat vlak voor Valentijnsdag geprogrammeerd. Zondagmiddag 26 februari hebben we twee voorstellingen: ‘De Schelp’ over het leven van Betje Wolff door Annet Minderhoud en ‘Het Portret’ over Jacobus Bellamy door Rens Schot. Dat zijn natuurlijk twee echte Vlissingse voorstellingen. De toneelvoorstellingen kosten 10 euro per persoon, inclusief koffie of thee en een bezoek aan het museum.” Aanmelden voor de toneelvoorstellingen en de lezing kan via: mkool@zeelandnet.nl. Hoewel het Muzeeum aan de Nieuwendijk momenteel wegens verbouwing is gesloten merkt Museum Scheldewerf dat nog niet aan een stijgend aantal bezoekers. “Er komt daar wel een poster te hangen met een verwijzing naar ons museum,” vertelt Marian. “We zijn na de corona pas half maart vorig jaar weer open gegaan en hebben toch 1400 bezoekers gehad. Daar zijn we niet ontevreden over maar we zitten nog niet op het niveau van voor de corona.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief