Gerard Rabelink in gesprek met Kees Hanse en Arno Vael.
Gerard Rabelink in gesprek met Kees Hanse en Arno Vael. Foto: Provincie Zeeland

Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen.
 

Kees Hanse en Arno Vael van de BBB waren vanochtend om 9.30 uur op het provinciehuis in Middelburg de eerste gesprekspartners van de voormalig burgemeester van Schouwen-Duiveland. In de loop van de dag en de komende dagen spreekt Rabelink met vertegenwoordigers van alle partijen (dertien in totaal) die in de Staten gekozen zijn. Deze gesprekken vinden in beslotenheid plaats. Over de voortgang doet Gerard Rabelink voorlopig dan ook geen mededelingen.

Waterschap
Bij het Waterschap Scheldestromen is namens de BBB Jan Lonink naar voren geschoven als verkenner van een nieuwe coalitie. Volgende week begint de eerste gespreksronde met alle fracties die zitting hebben in de algemene vergadering van het waterschap. Naar verwachting wordt de verkenningsfase binnen drie weken afgerond met een advies aan de BBB over het vervolg van de formatie van een nieuw dagelijks bestuur van het waterschap.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief