Afbeelding
Foto: Credit Linked Beheer

De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

In de nieuwbouw van De Broederband, die wordt gerealiseerd door Credit Linked Beheer en Van Wijnen, komen 14 huurappartementen. Het ontwerp van de nieuwbouw is een duidelijke verwijzing naar de socialistische bakkerij die hier heeft gestaan. 

Parkrand
Daarnaast realiseren de projectontwikkelaars op dezelfde bouwlocatie nog een tweede gebouw dat de naam ‘Parkrand’ krijgt. Hierin komen nog eens 19 huurappartementen. Alle in totaal 33 appartementen zijn gasloos en hebben een gemiddeld woonoppervlak van 75 vierkante meter. Parkeergelegenheid wordt gerealiseerd op een gemeenschappelijke binnenplaats. Het is nog niet bekend hoe hoog de huurprijs wordt en wie er voor de appartementen in aanmerking komen. De bouw van De Broederband en Parkrand begint nog voor de zomer van dit jaar. Naar verwachting worden de appartementen in 2024 opgeleverd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief