Afbeelding
Foto: Maritiem Muzeeum Zeeland

Vernieuwd Muzeeum gratis te bezoeken tijdens openingsweekend

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde Muzeeum, begint het Muzeeum vanaf vandaag met een speciale openingsactie. In het openingsweekend van 10 en 11 juni is het Muzeeum gratis toegankelijk. Het aantal gratis toegangskaarten is beperkt. De tickets worden geboekt via www.muzeeum.nl. De actievoorwaarden zijn te vinden op muzeeum.nl/openingsactie.

Na negen maanden verbouwen en herinrichten gaat het Maritiem Muzeeum Zeeland aan de Nieuwendijk weer open. Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde Muzeeum kunnen er gratis toegangskaarten worden gereserveerd voor het openingsweekend 10 en 11 juni. Vanaf dan kunnen bezoekers de nieuwe tentoonstellingen ontdekken en een reis door het maritieme verleden en heden van Zeeland maken. Alle ruimte in het Muzeeum zijn volledig opnieuw ingericht. Er zijn veel nieuwe, interactieve installaties waarmee de maritieme geschiedenis op een eigentijdse wijze beleefd wordt.

Ga mee naar zee
Het publiek maakt een enerverende zeereis door de scheepvaartgeschiedenis van Zeeland in de 17e en18e eeuw. Tijdens deze zeereis ontmoeten bezoekers allerlei karakters uit die tijd, natuurlijk Michiel de Ruyter maar bijvoorbeeld ook kooplieden, zeemansvrouwen en tot slaafgemaakten. Iedereen telt.

North Sea Port Experience
Daarnaast biedt de North Sea Port Experience bezoekers de kans om de moderne haven van vandaag te verkennen. Deze tentoonstelling laat museumbezoekers kennismaken met de innovatieve technologieën en processen die een rol spelen in de havens van Zeeland en Gent. Het Maritiem Muzeeum Zeeland heeft er alle vertrouwen in dat de heropening een groot succes zal worden. Het Muzeeum wil bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en hen en volgende generaties inspireren met de omvangrijke maritieme geschiedenis van Zeeland.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief