De overhandiging van de beer aan Speelgoedbank Zeeland
De overhandiging van de beer aan Speelgoedbank Zeeland Foto: PR

Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

Deze Tour is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Rotary Club Walcheren en Lionsclub Middelburg. Els Schoof, voorzitter van Speelgoedbank Zeeland nam de Beer over van Bert van Leerdam. Els zei blij verrast te zijn met deze grote gift. Het geld zal goed besteed worden voor de koop van nieuw speelgoed voor kinderen op Walcheren. Die komen uit gezinnen waar amper geld is voor eten en zeker niet voor de aanschaf van speelgoed. Twee keer per jaar kunnen zij nu zelf nieuw speelgoed bij de Speelgoedbank komen uitzoeken. De organisatie kan ook mede met deze donatie een nieuwe bestelbus aanschaffen, de huidige is namelijk hard aan vervanging toe. 

De organisatie van de Benefiet Tour is beretrots en bedankt de ruim 400 deelnemers en sponsoren. Ook de 16 bedrijven en organisaties die tijdens de tour op hun locatie zorgden voor lekkere happen, iets lieten ervaren van hun bijzondere activiteiten en/of mooie muziek brachten. Een beresterke formule die ook op 31 augustus 2024 een vervolg vindt. Voor info: www.speelgoedbankzeeland.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief