Afbeelding
Foto: Politie

Wilde achtervolging door Middelburg en Vlissingen

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN, MIDDELBURG - Gisteravond, 6 december, ontvouwde zich een spannende achtervolging door de straten van Middelburg en Vlissingen nadat een auto, geregistreerd door een ANPR-camera, een gezochte bestuurder bleek te hebben. De avond nam een onverwachte wending toen de achtervolgde persoon erin slaagde te ontsnappen.

Omstreeks 19 uur ontvingen lokale agenten een melding van de ANPR-camera, die aangaf dat het voertuig mogelijk betrokken was bij criminele activiteiten en de bestuurder niet over een rijbewijs beschikte. Omstreeks 19.25 uur lokaliseerde een politieagent het betrokken voertuig op de N57 bij Vrouwenpolder. De agent gaf een stopteken, maar in plaats van te gehoorzamen, versnelde de bestuurder en zette een hoge snelheid in richting Vlissingen. De politie zette de achtervolging in en riep versterking in om het voertuig tot stilstand te brengen.

Tijdens de achtervolging moesten diverse tegenliggers uitwijken vanwege het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder, die roekeloos inhaalde, verdrijvingsvlakken negeerde en zelfs tegen het verkeer in reed. De confrontatie bereikte een hoogtepunt op de Bloemenlaan, waar werkzaamheden plaatsvonden. Het verdachte voertuig vertraagde vanwege de obstakels, waarbij een politieauto het voertuig licht raakte. De bestuurder sprong uit de auto en vluchtte te voet, gevolgd door een politieagent. Ondanks de inspanningen slaagde de verdachte erin te ontkomen en bleef spoorloos. Het betrokken voertuig is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De eigenaar van het voertuig kan rekenen op verschillende boetes. Een onderzoek zal moeten uitwijzen wie de gezochte bestuurder was van het voertuig. De politie blijft de zaak onderzoeken om de identiteit van de voortvluchtige te achterhalen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief