Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

Het casco van De Vissershaven is volledig gerestaureerd en alleen op de begane grond moet nog een keer worden afgelakt, maar dat kan ook zonder steiger. Nu de buitenkant klaar is worden er verdere plannen gemaakt voor het interieur van het restaurant. Zodra de vergunning daarvoor rond is worden de werkzaamheden hervat. Ook voor het pand aan de Nieuwendijk waar voorheen lunchroom Kust was gevestigd is een vergunning aangevraagd. Het is de bedoeling dat de gevel op de begane grond wordt verfraaid waarbij de belijning van de historische gevel terug komt. De huidige pui stamt uit de jaren zeventig-tachtig. 

Oudste restaurant

Met de verbouwing van De Vissershaven wordt een stuk Vlissingse historie nieuw leven ingeblazen. Het pand stamt uit 1653 en is één van de oudste restaurants van de stad. De huidige eigenaar heeft de panden sinds 2004 in bezit en nadat de laatste uitbater er in 2021 mee is gestopt kwam het pand voor het eerst in decennia leeg te staan. Het is de bedoeling dat het één grote horecazaak wordt met een vloeroppervlak van zo’n 265 vierkante meter die doorloopt van het Bellamypark tot aan de Sarazijnstraat.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief