Afbeelding
Foto: Lion Storage

Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd ‘Mufasa’, zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

De aankondiging komt in een tijd waarin er een hevige concurrentie gaande is tussen verschillende batterijfabrikanten, vergelijkbaar met de competitie in de windturbine-industrie. Elk bedrijf lijkt te streven naar het bouwen van grotere energieopslagprojecten, met toenemende megawatts en megawatturen. Eerder berichtte Change Inc. over het grootste tot dan toe gerealiseerde batterijproject, ontwikkeld door SemperPower, met een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 68 megawattuur. Het geplande project van GIGA Storage zou dit echter overtreffen met 300 megawatt en 1.200 megawattuur.

Mufasa

‘Mufasa’, het nieuw aangekondigde project van Lion Storage, zal worden gebouwd in de Noordzeehaven in Vlissingen, die geleidelijk uitgroeit tot een belangrijk knooppunt voor duurzame energie. Deze locatie biedt strategische voordelen, aangezien het gemakkelijk kan worden aangesloten op het hoogspanningsnet, waardoor de batterijen efficiënt kunnen worden opgeladen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief