Het team van Podotherapie de Boer.
Het team van Podotherapie de Boer. Foto: ANNET EEKMAN

Podotherapie de Boer betrekt nieuw pand

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Al tien jaar staat Podotherapie de Boer garant voor de deskundige behandeling van voet-, knie-, heup- en rugklachten. Inmiddels heeft het familiebedrijf meerdere praktijken in Zeeland. De nieuwste opent per 1 juli in Kortgene. In Vlissingen zijn de specialisten verhuisd naar een nieuw pand: in gezondheidscentrum De Keien aan de Hermesweg. "Hier hebben we alle ruimte", vertelt podotherapeute Lydia de Boer. "We beschikken nu over een voor Zeeland uniek beweeglab."Bij Podotherapie de Boer kan iedereen terecht die klachten heeft aan voeten, knieën, rug of heupen. In de praktijk werken Lydia de Boer en haar man Erwin samen met hun kinderen. Twee van hen zijn inmiddels ook gecertificeerd podotherapeut. Daarnaast is er nog een podotherapeute in dienst bij het bedrijf en samen kunnen zij alle specialisaties bieden die er zijn. "Daarmee onderscheiden we ons van andere praktijken", vertelt Lydia de Boer.

Beweeglab
Podotherapie de Boer is gespecialiseerd in onder meer diabetes- en sportpodotherapie en de kindervoet. Ook zonder verwijsbrief van de huisarts zijn mensen welkom. Ze komen vaak naar de praktijk voor steunzolen en bijvoorbeeld ontstekingen, hielpijn en voorvoetklachten. Door de voeten en houding van de patiënt te analyseren, komt het team van Podotherapie de Boer tot een therapie en advies om de klachten te behandelen.
Dankzij het gloednieuwe beweeglab kunnen de podotherapeuten hun patiënten nog beter helpen. Met behulp van high speed camera's en een speciaal computerprogramma kunnen de specialisten secuur in beeld brengen hoe de patiënt, terwijl die loopt op een loopband, beweegt. "Hiermee kunnen we bijvoorbeeld de hoek van de knie ten opzichte van de enkel opmeten", legt De Boer uit. Met deze techniek kunnen de podotherapeuten niet alleen klachten behandelen, maar ook advies geven. "We maken bijvoorbeeld ook analyses voor de perfecte sportschoenen voor sporters."

Preventie
Lydia de Boer is gespecialiseerd in diabetespodotherapie en behandelt veel mensen met suikerziekte. Haar echtgenoot Erwin en hun zoon Clemence zijn in Zeeland de enige podotherapeuten die ook gespecialiseerd zijn in echografie. Echo's helpen bij het stellen van diagnoses en het in beeld brengen van het genezingsproces bij onder meer spier- en peesklachten en problemen met gewrichten en vaten.
Naast klachten behandelen doet Podotherapie de Boer ook veel aan preventie. "Er is bijvoorbeeld een grote groep moeders die advies vraagt over de juiste schoenen voor hun kinderen. Zowel met klachten als voor onafhankelijk advies kunnen mensen bij ons terecht. We doen voor iedereen ons uiterste best."
Podotherapie wordt veelal vergoed uit de aanvullende verzekering.


Podotherapie de Boer - www.podotherapiedeboer.nl - tel. 0118-626708.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief