Bart Krijnen was 45 jaar drogist.
Bart Krijnen was 45 jaar drogist.

Etos-manager Bart Krijnen met pensioen

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Na een carrière van 45 jaar als drogist gaat Bart Krijnen eind volgende maand met pensioen.

De geboren en getogen Hilversummer is getrouwd met Marian uit Laren en samen hebben ze twee dochters. "Op mijn 29e besloten we naar Zeeland te verhuizen om, hoewel we er nooit eerder geweest waren, in Vlissingen een drogisterij over te nemen aan de Troelstraweg." Van 1982 tot 2001 waren zij zelfstandigen onder de vlag van de DA. "In 2001 sloot onze buurman, de SPAR supermarkt, zijn deuren en hadden wij geen bestaansrecht meer."

Overburen

In de jaren daarvoor hadden Marian en Bart de familie Augustijn leren kennen. "Rob, de vader van huidige eigenaar Jaap, was Etos-franchiser met sinds 1992 een zaak in de Walstraat en in 1998 een zaak aan de Gildeweg naast de Albert Heijn. Hij maakte het mij mogelijk onze eigen zaak te sluiten en voor hem winkelmanager te worden in de Walstraat." Dat is hij van oktober 2001 tot nu gebleven. "Mijn vrouw trad in januari 2002 in dienst bij de Rode Pilaren. Toen die zaak in 2003 verhuisde naar de Walstraat werden wij in ons werk 'overburen'. Heel apart!"

Plezier

Bart heeft met veel plezier voor de familie Augustijn gewerkt. "Daarbij gesteund door een geweldig team van 'meiden' met veel kennis en passie." Over enkele weken beëindigt Bart zijn carrière. "Ik heb geen behoefte om terug te keren naar mijn geboortegrond. Onze kinderen en kleinkinderen wonen om de hoek, Zeeland is mooi en Vlissingen is een geweldige stad. Ik zou willen dat meer Vlissingers er trots op zouden zijn. Velen beseffen niet in wat voor mooie omgeving ze wonen." Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief