Afbeelding

Jaarlijkse tentoonstelling FotoGroep Zuidwesthoek

Algemeen

WOENSDRECHT - Van maandag 20 maart tot maandag 10 april bent U van harte welkom in de hal van gemeentehuis Woensdrecht op de expositie van FotoGroep Zuidwesthoek (kortweg FGZ).

De tentoonstelling heeft als gedurfd thema abstracte en/of semi-abstracte natuur. Bij de abstracte opnames word je geleid door kleuren, vorm, structuren en/of lijnen. Deze zullen qua voorstelling gevoelens of ideeën oproepen. Een abstracte foto is een krachtig beeld dat visueel moet prikkelen en lokt een (emotionele) reactie uit bij u als kijker. Abstracte fotografie behoort dan ook tot de instinctieve kunst. Semi-abstract is een kunst die ook half-abstracte of geabstraheerde kunst wordt genoemd. De opname lijkt abstract maar er is wel een voorstelling in te herkennen. De vormen zijn bijvoorbeeld uit hun verband gehaald. Het leuke van semi-abstract is dat het onderwerp toch een bepaalde herkenning heeft maar dat je er wel verder in kan fantaseren. Om tot deze opnames te komen hebben wij verschillende speciale opnametechnieken gebruikt. Daarbij is de foto meestal niet meer aan nabewerking onderhevig geweest. De geheel abstract opnames hebben we door lichte aanpassingen nog meer abstractie en dramatiek kunnen geven. Veel van de opnames zijn hier in de natuur van de Zuidwesthoek gemaakt. Als je goed om je heen kijkt en je fantasie en creatieve vermogens mee laat spelen, zijn ook hier mooie beelden te verwezenlijken. Daarnaast zijn er opnames die elders in Europa op locatie zijn gemaakt.

Locatie; Huijbergseweg 3, Hoogerheide.

FGZ bestaat uit een zestal enthousiaste fotografen, die elke maand bijeenkomen en gezamenlijk fotoprojecten uitvoeren, waardoor wij als fotograaf groeien. Naast deze bijeenkomsten blijven we actief werken aan onze ontwikkeling. Onze naam is ontstaan vanuit het feit dat wij woonachtig zijn in de Zuidwesthoek van Noord-Brabant.

Mocht U tentoonstellingen met andere thema's van ons willen zien dan kunt u ook terecht vanaf 8 april tm eind oktober in het museum Den Aanwas van de Heemkundekring in Ossendrecht en tijdens de Open Monumentendagen in september in Bergen op Zoom.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief