Afbeelding
Foto: Rob Nispeling Karo Aviation

8940 zonnepanelen op het dak van Business Park Aviolanda

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Business Park Aviolanda krijgt maar liefst 8940 zonnepanelen op het dak.

De aanleg van de zonnepanelen begint binnenkort en duurt tot het najaar. Eenmaal aangesloten leveren de zonnepanelen elk jaar 2,6 miljoen kilowattuur groene stroom, voldoende voor het stroomverbruik van 900 huishoudens.

De zonnepanelen zijn betaald via een crowdfundingactie. Binnen twee weken werd daarmee het streefbedrag van 170.000 euro opgehaald. Mensen die hebben geïnvesteerd kunnen profiteren mee als de zonnepanelen eenmaal werken. “Het succes van het project toont aan dat mensen nu meer dan ooit geloven in een groene toekomst en deel willen uitmaken van de energietransitie, die ook financiële voordelen biedt. Een zonnedak levert immers elke dag opnieuw duurzame energie”, zeggen de gemeente Woensdrecht, investeringsmaatschappij Obton en projectontwikkelaars GreenIPP en Diepp, die sinds 2016 samenwerken met Aviolanda en de daar gevestigde bedrijven Fokker Elmo en Fokker Techniek om het zonnedak te realiseren.

Daad

De gemeente heeft het initiatief genomen. “Het zonnedak sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van het innovatieve park en de gemeente”, zegt burgemeester Steven Adriaansen. “Hiermee voegen wij de daad bij het woord en maken we onze groene ambities waar.”

Obton is een Deense investeringsmaatschappij in duurzame energie. De maatschappij financiert projecten in Europa. GreenIPP helpt groene stroom-projecten te realiseren en Diepp is gespecialiseerd in de aanleg van zonneparken op daken. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief