Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Koningsspelen in het teken van ‘Ik + Jij = Wij’

Door: Joep Bremmers Algemeen

HUIJBERGEN - Bewegen is een belangrijk onderdeel in het dagelijks onderwijsaanbod van basisschool Ste. Marie. En de Koningsspelen die afgelopen vrijdag werden gehouden passen hier natuurlijk heel erg goed in, want het gehele dagprogramma is rijkelijk gevuld met spellen en dans. 

Ook zijn er dit jaar door de landelijke organisatie van de Koningsspelen zogenaamde Koningsspelen Moves geïntroduceerd. Dat zijn beweegtussendoortjes voor in de klas die de rest van het jaar ook kunnen worden gedaan. De school is van mening dat het geven van les middels bewegen voor veel meer plezier bij haar leerlingen zorgt. En dat is belangrijk. Daarbij is de ervaring dat de leerlingen veel meer aandacht en concentratie op kunnen brengen als zij bewegend leren. De lesstof beklijft veel beter, omdat er op die manier snellere en betere verbindingen in hun brein worden aangebracht. Voor de kernvakken rekenen, lezen en spelling worden er continu beweegspelletjes bedacht om de lesstof bewegend over te brengen.

Juf Marieke is de kartrekker op de school als het gaat om bewegend leren. “Zo doe ik bijvoorbeeld met mijn leerlingen van groep 3 een oefening ‘letters boksen’, waarbij letters al boksend moeten worden opgezegd. Dat vinden ze te gek! Een kind is gewoon niet gemaakt om stil te zitten. Een kind is gemaakt om zich vanuit beweging te ontwikkelen.”

BIJDRAGE MIRANDA TOEBAKBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief