Paula Teijsen-van der Poel, Putte
Paula Teijsen-van der Poel, Putte Foto: Humphrey Hekhuizen

‘Het lintje laat me de waardering voelen’

Door: Laura van Alphen Algemeen

PUTTE – Elk jaar worden er zo’n vijfduizend Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan mensen die iets hebben betekend voor de gemeenschap. In april van dit jaar werd deze onderscheiding, ook wel bekend als een lintje, uitgereikt aan acht Woensdrechtenaren, onder wie Paula Teijsen-van der Poel. “Ik begon bijna te huilen, ik was heel emotioneel.”

De van origine Ossendrechtse Paula Teijsen-van der Poel, heeft een lintje ontvangen voor haar vrijwilligerswerk en haar werk als secretaris bij Vereniging Fanfare De Volharding, wat ze al 22 jaar doet. Maar ook voor het zijn van beheerder van het clublokaal van dezelfde vereniging en, omdat ze 20 jaar vrijwilliger en bestuurslid technische commissie was bij Tennisvereniging de Put. Bij de fanfare kwam ze toen ze in een dweilbandje begon en daarna trompetles nam bij Vereniging Fanfare De Volharding. “Muziek maken is zo leuk. Ik ben daar vrij snel in het bestuur gegaan en het was erg leuk werk.”

Eerste reactie
“Zoals u weet is het bijna Koningsdag en de laatste werkdag voor Koningsdag worden in Nederland altijd de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan enkele mensen en, bijzondere mensen in de samenleving,” vertelt de burgemeester in de woonkamer van Teijsen-van der Poel. Ze heeft nog geen idee wat er gebeurt. “Ik heb begrepen dat u zich al zo’n 40 jaar inzet voor verenigingen in Putte,” gaat hij verder, “Ik ben u daarvoor, met het volledige college met mij, zeer erkentelijk.” De nu al 50 jaar in Putte wonende Teijsen-van der Poel geeft aan heel verrast te zijn met de komst van de burgemeester en het mogen ontvangen van een lintje. “Het was een super verrassing. Ik had het nooit verwacht,” lacht ze. “Ik begon bijna te huilen, ik voelde me echt gewaardeerd.”

Lintje
“Ik ben in 1984 lid geworden van de tennisvereniging en vrij snel in het bestuur gegaan,” legt mevrouw Teijsen-van der Poel uit. “Ik werd voorzitter van de technische dienst, competitieleider, toernooileider en ook gediplomeerd scheidsrechter.” Nadat ze een knieblessure kreeg, moest ze zelfstoppen met de sport, “met pijn in mijn hart.” Naast bestuurslid van de tennisvereniging, heeft ze er ook al 22 jaar als secretaris op zitten bij Vereniging Fanfare De Volharding. Dit doet ze nog steeds met veel plezier. Ludo Hoendervangers, voormalig voorzitter van de vereniging, heeft Teijsen-van der Poel opgegeven voor het lintje. “De vereniging zit in je hart,” vertelt ze als ze over haar werkpraat, “daar hoef ik niks voor terug.” Maar ze is heel blij met het lintje. “Het stimuleert natuurlijk wel om nog langer door te gaan.”

Speciaal plekje
De fanfare heeft een speciaal plekje in mevrouw Teijsen-van der Poel’s hart, en ze wil ook dat de Koninklijke Onderscheiding een speciale plek in haar huis krijgt. Met het lintje kwam ook een oorkonde. “Deze ga ik mooi inlijsten en ophangen,” vertelt ze. Ook zit er in het mooie donkerblauwe koffertje een insigne. Omdat je niet elke dag het lintje mag dragen, zit er een insigne bij dat men elke dag mag dragen, mits je passende kleding aan hebt. “Deze wil ik gaan dragen. Als ik passende kleding aan heb, speld ik hem erop.” Ze is er erg trots op en nog steeds emotioneel als ze erover praat. “Het deed me heel veel.” Om het te vieren heeft ze met de vereniging een drankje gedronken, “en ik kreeg veel reacties op Facebook, dat vond ik heel leuk.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief