Afbeelding
Foto: Venema Media

Tweede deel Brabantse Wal Wielerevents is begonnen

Door: Redactie Algemeen

WOENSDRECHT - Het tweede deel van Brabantse Wal Wielerevents is afgelopen zondag begonnen met een regenachtige Wielerronde van Putte. Aanstaande zondag wordt de voorlaatste wedstrijd verreden in Ossendrecht. 

Aan de start van de Wielerronde van Putte verschenen onder meer Etienne van Empel, Bas van Belle en Alex Gresnigtl die al hard hebben gestreden voor het Woensdrechtse wielerklassement. Er ontstond al vroeg een kopgroep met de elite renners Etienne van Empel en Bas van Belle en de junioren Martijn Dingemans en Tim van der Zalm. Zij werkten allen goed samen. Achter de kopgroep ontstond een achtervolgende groep met onder meer Brent Vos, Maurits Neele en Niels van Beurden. De renners hebben het flink te verduren gekregen met de stortbuien die zondagmiddag naar beneden vielen. Bij de elite renners was het Etienne van Empel die de spurt won voor Bas van Belle. Van Empel had deze dag voldoende punten vergaard om de leiderstrui van het Woensdrechtse wielerklassement aan te trekken.

Ossendrecht
Zondag wordt de voorlaatste wedstrijd van de Brabantse Wal Wielerevents gereden in Ossendrecht. De start/finish is aan de Molendreef waar om 12 uur de nieuwelingen, om 13:15 uur de elite/beloften vrouwen en om 15 uur de elite/beloften heren starten. Er wordt gereden over een nieuw parcours van 2150 meter over de Middelstraat, Laagstraat, Koeleweg, Middelstraat. In ieder geval zal Europees kampioen Lorena Wiebes aan de start verschijnen en wellicht kan Talitha de Jong een thuiswedstrijd rijden.

Finale
De finale van de Brabantse Wal Wielerevents vindt op 2 oktober plaats in Hoogerheide.De start en finish zijn in de Raadhuisstraat en het parcours dat de wielrenners moeten afleggen gaat via de Onderstal, Scheldeweg, Nieuweweg, nogmaals de Onderstal en dan over de Scheldeweg terug naar de Raadhuisstraat. De starttijden van de verschillende categorieën zijn gelijk aan die van de Wielerronde van Ossendrecht.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief