Daphne aan het werk op het terrein van GGZ WNB
Daphne aan het werk op het terrein van GGZ WNB Foto: Gea Vriens

‘Denk out of the box om op een andere manier iets onder de aandacht te brengen’

Door: Gea Vriens Algemeen

Tussen Bergen op Zoom en Halsteren ligt GGZ WNB, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in westelijk Noord-Brabant. Deze instelling ligt op het prachtige Landgoed Vrederust  in een omgeving met veel bos. Eén van de vele medewerkers is Daphne Duijvelaar, werkzaam als corporate recruiter.

Wat houdt je werk in?
“Heel zwart/wit gezegd is het mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen hier graag willen komen werken. Dit doe ik onder andere door mijn werkgever zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij het opstellen van bijvoorbeeld een vacature. Als je kunt laten zien hoe het is om bij deze organisatie te werken en de kansen die er zijn, krijgen sollicitanten een beter beeld van een functie. Het streven is om de sollicitant een prettige ervaring en positief gevoel te geven, ongeacht de uitkomst van het sollicitatiegesprek. Omdat mijn functie nieuw is binnen GGZ WNB voer ik ook veel gesprekken met collega’s en betrek ik hen bij de vraag waarom iemand bij onze organisatie zou willen werken en hoe we dat op een onderscheidende manier onder de aandacht kunnen brengen.”

Waarom heb je gekozen voor dit werk?
“Na de middelbare school heb ik een facilitaire opleiding gevolgd en ben ik in de uitzendbranche gaan werken als intercedent. Na tien jaar in deze commerciële wereld te hebben gewerkt ben ik overgestapt naar een zorgorganisatie waar ik een aantal jaren werkzaam ben geweest. Hier heb ik kennisgemaakt met de zorg en sinds april 2022 werk ik bij GGZ WNB. Ik voel me thuis in de zorg en door te zorgen dat de juiste mensen worden aangenomen kan ik hier met mijn functie een bijdrage aan leveren.”

Welke vaardigheden heb je nodig voor deze functie?
“Door creatief te denken ‘out of the box’ en lef te hebben om iets nieuws te proberen kun je zaken op een andere manier onder de aandacht  brengen. Dit probeer ik met overtuiging en enthousiasme over te brengen op mijn collega’s. Door mijn commerciële achtergrond en oprechte interesse in mensen denk ik graag mee in oplossingen en mogelijkheden. Ik bijt me vast in ideeën en kijk wat er wel of niet mogelijk is. Wanneer je makkelijk contact legt kun je op die manier nieuwe ideeën en initiatieven bespreekbaar maken. Ik denk dat een positieve benadering heel belangrijk is.”

Wat vind je zo leuk aan deze functie?
“Ik heb met veel verschillende mensen en afdelingen te maken waardoor je veel moet schakelen maar ook heel veel ziet van de organisatie. Het is fijn om te kunnen laten zien dat een andere manier van benaderen ook werkt en resultaat oplevert. Door mee te denken en de expertise van verschillende collega’s samen te brengen kun je de aandacht trekken voor de organisatie op een andere manier die onderscheidend is.”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Ik werk 24 uur, zowel vanuit huis als op kantoor. Eigenlijk loopt mijn dag vaak anders dan ik van tevoren had gedacht. Mijn functie is erg veelzijdig, van operationeel tot strategisch zoals arbeidsmarktcommunicatie, onboarding van nieuwe medewerkers en employing branding. Daarnaast bijvoorbeeld ook het organiseren van een banenmarkt en introductiebijeenkomsten. Binnenkort is het bijvoorbeeld de themaweek ‘Kijk binnen bij bedrijven’. Daar doen wij ook aan mee.”

Hoe ziet je toekomst er over vijf jaar uit met betrekking tot je werk?
“Ik hoop hier over vijf jaar nog met net zoveel plezier te werken als nu. Het is een uitdagende functie waarbij ik veel vrijheid krijg om die in te vullen. Er zijn nog zoveel mogelijkheden om de organisatie GGZ WNB beter onder de aandacht te brengen en te zorgen dat we de juiste sollicitanten op de juiste plek krijgen. Ik hoop dat mensen kijken naar alle mogelijkheden binnen deze organisatie om hun ambities en toekomstplannen waar te maken. Daarom zou het fijn zijn als mensen eens een kijkje nemen op de website of onze social media kanalen om te zien dat GGZ WNB veel te bieden heeft en een leuke en interessante organisatie is om voor te werken.”

Naam
Daphne Duijvelaar

Woonplaats
Halsteren

Leeftijd 
37 jaar

Burgerlijke staat
Samenwonend

Kinderen
Drie: van 7 en 5 jaar en 8 maanden

Werkt bij
GGZ WNB

Sinds 
April 2022

Functie
Corporate Recruiter

Hobby’s 
Als ik er tijd voor heb maak ik graag sieraden. Verder geniet ik van mijn gezin en borrelen of een terrasje pakken met mijn vriendinnen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief