Afbeelding
Foto: Michel Michielsen

‘Als dat verboden wordt, verliest voetbal aan populariteit’

Door: Roland Pijnen Algemeen

OSSENDRECHT - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: lid RKVV ODIO Michel Michielsen.

Michel Michielsen, in het verleden trainer en leider van meerdere jeugdteams in de hogere leeftijdscategorieën, scheidsrechter bij gelegenheden en keeperstrainer voor de jeugd speelt zijn wedstrijden als - hoe kan het ook anders - keeper in het derde team van de senioren bij de Ossendrechtenaren en traint daarnaast RKVV ODIO 3 en RKVV ODIO JO12-1JM. Wat heeft Michielsen allemaal wel niet gedaan, zou je kunnen zeggen. “Voetballen zelf is een hobby, al hetgeen wat daarbij komt is een passie.” Daar steekt hij een groot gedeelte van zijn vrije tijd in, waar anderen - zo hoopt hij - weer van kunnen genieten.

Samen iets bereiken
Toen Michielsen zes jaar werd, is hij begonnen met voetballen. Tot op heden, bij de voetbalvereniging waar het voor hem allemaal bij begon. “Aangezien RKVV ODIO de enige voetbalclub is in Ossendrecht kwam ik daar automatisch terecht.” Zelf noemt hij voetbal een leuk spelletje om te doen en iets te bereiken met de groep waarmee je speelt of werkt. “Het is ook nooit klaar. Er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen”, voegt hij daaraan toe. Uit een aantal van die uitdagingen, kwamen de voor hem mooiste momenten uit zijn loopbaan vandaan die hij niet zal vergeten. Het gaat om allemaal behaalde titels, van het kampioenschap met RKVV ODIO 1, RKVV ODIO 2 en twee achtereenvolgende met de a-jeugd tot de bekerwinst met RKVV ODIO 2. Nu ligt zijn focus meer ervoor te zorgen dat de vereniging zolang mogelijk zelfstandig kan zijn, zonder dat er gefuseerd hoeft te worden. “Maar dat hangt af van de vrijwilligers en de leden die komen, maar uiteraard ook de leden die blijven.”

Gaat je aan het hart
Het optrekken met allerlei verschillende type mensen vindt Michielsen leuk aan het verenigingsleven. “Je wordt er alleen maar rijker van op sociaal gebied”, merkt hij. De binding, samenhang en betrokkenheid vloeit voort uit derby’s, wanneer er meestal een DJ draait, maar evenmin zo na trainingen en andere competitiewedstrijden als er live voetbal-, wielren en/of Formule 1 wedstrijden met willekeurige muziek te bekijken en te beluisteren is. “Niet voor niets bestaat voetbal uit drie helften, de eerste twee zijn op het veld en de derde is op het terras of in de kantine. Als dat verboden zou worden dan verliest voetbal flink aan populariteit bij de amateurs”, verwacht Michielsen. De afkorting van ODIO luidt: Ons Doel Is Ontspanning. Voor Michielsen is de voetbalvereniging een onderdeel van zijn sociale leven geworden. “Als dat er in één keer niet meer zou zijn, heb ik veel vrije uren over om andere dingen te doen. Als je er veel tijd instopt dan gaat het je aan het hart.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief