Afbeelding
Foto: Venema Media

Etienne van Empel winnaar Brabantse Wal wielerklassement

Door: Redactie Algemeen

HOOGERHEIDE - Etienne van Empel is er zondagmiddag in Hoogerheide vandoor gegaan met de eindwinst in het Brabantse Wal wielerklassement. De winst bij de wedstrijd in Hoogerheide was voor Jarno Gmelich Meijling gevolgd door Jos Koop en Etienne van Empel.

Om 12 uur stonden de nieuwelingen aan het vertrek in de Raadhuisstraat voor hun wedstrijd over 40km. Met een prachtige wedstrijd op het nieuwe parcours ‘De Acht van Hoogerheide’, ging de overwinning naar Mark Mandemaker uit Hoogvliet gevolgd door Renzo Moretti en Thijs Vrij.

De juniorenkoers in Hoogerheide was een knap optreden van Sjoerd te Nijenhuis uit Den Haag. Met een ruime voorsprong kon hij enkele ronden voor de finish al genieten van zijn overwinning. Zonder fouten soleerde hij oppermachtig naar het hoogste schavot. In de groepssprint voor de tweede plaats spurtte Ramon van de Sande uit Halsteren naar het zilver,
voor Jules Sla uit Vlaardingen. De bloemen werden overhandigd door niemand minder dan toprenster Shirin van Anrooij en wethouder van sport Rainier Schuurbiers namens de Gemeente Woensdrecht.

Met de drie races zondag in Hoogerheide zit het Brabantse Wal wielerklassement er na vijf wedstrijden op.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief