Afbeelding

Toekomst hertenkamp Putte weer zeker voor vijf jaar

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE  – De verzorging van de herten in het hertenkamp in Putte zal ook de komende vijf jaar in handen zijn van het dorpsplatform Putte. Er is een verzoek ingediend namens het dorpsplatform en het college van burgemeester en wethouders is onlangs akkoord gegaan met het hiervoor benodigde bedrag. 

Er is een budgetverzoek ingediend voor 10.000 euro. Dit is een totaalbedrag voor vijf jaar. Van 2023 tot april 2028 gaat het dus om jaarlijks 2.000 euro aan gemeentelijke bijdrage. Hiermee is het voortbestaan van het hertenkamp zeker gesteld tot april 2028. Volgens wethouder Thierry de Heer is het goed dat het dorpsplatform Putte dit verzoek heeft ingediend. “Het dorpsplatform gaat graag door met het hertenkamp. Het is er ook voor het plezier voor iedereen in Putte. De verzorging van de herten verloopt verder al drie jaar naar tevredenheid en het is natuurlijk een mooie aanvulling voor het dorp. Met dit budget is het voortbestaan van het hertenkamp voor minstens vijf jaar gegarandeerd.” 

Achtergrond

Tot 2016 was het hertenkamp te Putte in beheer bij de gemeente Woensdrecht. Vanwege bezuinigingen dreigde het hertenkamp daarna gesloten te worden, maar de Putse gemeenschap vond met succes sponsoren en een partij die het beheer van het hertenkamp op zich wilde nemen. Dat was zorgboerderij De Leemberg. De zorgboerderij nam met haar cliënten het beheer over op basis van een bruikleenovereenkomst. De zorgboerderij stopte later vanwege een verhuizing van Ossendrecht naar Woensdrecht. Dorpsplatform Putte nam daarna in 2020 het beheer over voor drie jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief