Afbeelding
Foto: Gemeente Woensdrecht

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

De maand november staat traditiegetrouw in het teken van mantelzorgers. Tijdens de Dag van de Mantelzorg (jaarlijks op 10 november) worden zij in een landelijke campagne als helden benoemd. Woensdrecht sluit zich hierbij aan en organiseerde deze maand diverse lokale activiteiten om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet.

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak zien zij die zorg zelf als ‘gewoon’ of vanzelfsprekend’. “Maar mantelzorgers zijn onmisbaar”, geeft wethouder sociaal domein Lars van der Beek aan. “De hulp en ondersteuning die zij geven aan een naaste is van groot belang voor de medemens, de zorg en de samenleving. Wij zijn dankbaar voor hun inzet en trots op deze helden.”

Mantelzorgcompliment

Alle mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen in november het mantelzorgcompliment ophalen op één van de momenten die BWI Woensdrecht hiervoor organiseert. Op dinsdag 22 november jongstleden was wethouder van der Beek aanwezig in Ossendrecht. Hij sprak er met een aantal mantelzorgers, luisterde naar hun verhalen en verblijdde hen met een waardebon als dank voor hun inzet voor een naaste. Ook op 29 november is er nog een ophaalmoment (MFC De Drieschaar, Ossendrecht, van 19.00 uur tot 21.00 uur).

 
Ontmoeting

Rondom de Dag van de Mantelzorg zijn alle mantelzorgers door het Steunpunt Mantelzorg bovendien uitgenodigd voor een etentje bij restaurant Fleurian om anderen te ontmoeten en ervaringen te delen met mensen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Wethouder Lars van der Beek merkte zelf hoe belangrijk dit is: “Hier hoef je elkaar niets uit te leggen. Iedereen weet hoe intensief mantelzorg soms kan voelen maar ook hoe mooi het kan zijn.”

Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg van BWI Woensdrecht is het hele jaar bereikbaar voor een luisterend oor, tips en advies. Bel naar: 0164-672049.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief