Afgelopen zondag was er al een open dag op De Remise.
Afgelopen zondag was er al een open dag op De Remise. Foto: José van der Wegen

Carnavalsvoorweekenden barsten van activiteiten

Door: Roland Pijnen Algemeen

WOENSDRECHT - In de aanloop naar de intochten en activiteiten tijdens carnaval, wat dit jaar valt van vrijdag 17 februari tot Aswoensdag 22 februari, is er in de voorweekenden in alle kernen van de gemeente voor ieder wat wils te beleven. 

De 11/11-viering was bijvoorbeeld een mooie start van het carnavalsseizoen, maar het carnavalsfeest breekt vanaf zaterdag 28 januari pas echt los met het Prinsebal in Ostrecht. Daar zullen alle Osse en Koeie van Ostrecht het 63e carnavalsseizoen van Ostrecht openen vanaf 20:00 uur in de Harmoniezaal in Ossendrecht. Een halfuur later gaat in MFC De Kloek in Sanegat (Huijbergen) het Prinsenbal van alle andere carnavalsstichtingen (SC de Grensneus, CS de Sanegeit en KS de Snoeken) uit de gemeente van start.


Programmeringen
Jimmy Noordermeer, beter bekend als Prins Zjim I, is hartstikke blij dat, nadat het twee jaar lang stil was in het carnavalswereldje, met een overvol regulier programma in Ostrecht de muziek weer in onze oren kan klinken. Dat begint op 16 februari met de prijsuitreiking van de teken- en knutselwedstrijd op basisschool ‘t Paviljoen. Later die dag, omstreeks 21:30 uur, zal Prins Zjim I de Geveldweil uitreiken, de prijs voor de kastelein die de meeste schildjes heeft verkocht. In Put en Buntland wordt 16 februari afgetrapt met een bezoek aan verzorgingshuis De Beukenhof. Wat deze carnaval bijzonder maakt, is volgens David van de Riet van SC de Grensneus dat de carnavalsstichting kleiner wordt, maar er toch altijd vrijwilligers klaarstaan om te helpen. “Ut staot oep springe maar waar nodig is springen mensen bij om te helpen.”

Fon van Zunderd, voorzitter KS de Snoeken, verwacht een andere carnaval dan anders in Wjeeldrecht, daar er minder geld zal zijn om uit te geven aan alcoholische versnaperingen. Zondag 29 januari van 14:00-18:00 uur is het Kinderspektakelbal in Café-Zaal Boulevard. De week erna, 11 februari van 13:00-17:00 uur, is de Ouderenmiddag in MFC Kloosterhof. In MFC de Kloek organiseert CS de Sanegeit op zaterdag 4 februari om 20:00 uur een receptie met aansluitend om 21:00 uur een feestavond. Vrijwilligers gaan zondag 5 februari langs de deuren om de nieuwe insignes en buttons te verkopen. Op zaterdag 11 februari om 21:00 uur wordt het eerste Vrouwkesbal georganiseerd en op de zondag voorafgaand aan carnaval is het de vraag of Prins Noot I dit jaar een keer zonder problemen ingehaald kan worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief