Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Georges Brands wint Drieband Toernooi Stany Imbert

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

PUTTE - Tijdens het tweede Drieband Toernooi Stany Imbert is Georges Brands de winnaar geworden. Het toernooi werd georganiseerd door biljartvereniging MFC De Biezen en is vernoemd naar Stany Imbert, lid van de vereniging en helaas overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting in maart 2020.

 

Volgens clubsecretaris Ronny Cloots was Stany een goed mens en lid van de club. “Hij zette zich altijd in voor het goede doel, zoals bijvoorbeeld het biljarten voor gehandicapten. Hij deed ook altijd mee aan het driebanden, hij was een echte driebander. We hielden altijd al een driebandtoernooi in maart, maar in overleg met zijn echtgenote hebben we besloten dit toernooi naar Stany te vernoemen, als eerbetoon.” 

Wedstrijden

Het toernooi begon al op vrijdagavond en duurde zo in totaal drie dagen. Pas op zondagavond werd de winnaar van het toernooi bekend. Tijdens het toernooi was er plaats voor maximaal 64 inschrijvingen. “Voor het affiche klaar was, waren er al veertig inschrijvingen. Het ging dus enorm snel en we zitten ook aan het maximale aantal.” Met 64 inschrijvingen zijn er in totaal 64 wedstrijden in de poules, plus nog eens 34 wedstrijden in de wedstrijden na de poules. In totaal werden er dus 98 wedstrijden gespeeld tijdens het toernooi. 

Het deelnemersveld betrof een mix van Nederlandse en Belgische biljarters, afkomstig uit de regio tot aan Tholen toe. In de finale stonden Stefan Kuhn en Georges Brands tegenover elkaar. Georges werd uiteindelijk uitgeroepen tot de winnaar en kreeg uit handen van de vrouw van Stany Imbert, Jeannine, de wisseltrofee. Deze trofee wordt opgehangen in MFC De Biezen. Ook waren er prijzen voor de nummers twee, drie en vier. Dit waren verliezend finalist Stefan Kuhn, Emiel Peeters (3e) en Jerome Debaere (4e). 

Bijzonder

Het Drieband Toernooi Stany Imbert beleefde dit jaar de tweede editie. Vorig jaar was de eerste editie en die kende toen een bijzondere winnaar. De zoon van Stany Imbert, Kris Imbert, werd toen namelijk de winnaar en hij speelde volgens zijn moeder Jeannine ook nog eens met de keu van zijn vader. “Dat was wel heel bijzonder en emotioneel. Het was echt toeval dat hij toen won. Ik ben heel trots dat dit toernooi Stany’s naam draagt en het is heel tof dat ze hem zo willen en blijven herinneren.” Kijk voor de uitslag van het toernooi of meer informatie op www.biljartverenigingmfcdebiezen.nl.[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief