Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Toch geen overval in Hoogerheide

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Uit politieonderzoek blijkt dat de overval zondagmiddag bij Grandcafé eeterij Le Soleil aan de Huijbergseweg in Hoogerheide toch geen overval was. De gemaskerde daders hadden mogelijk wel de intentie een overval te plegen, maar zijn vertrokken toen zij een grote groep gasten in Le Soleil zagen zitten. 

Volgens de politie zaten er zo’n 50 mensen in de horecagelegenheid. Toen de twee gemaskerde mannen deze mensen zagen zitten, zijn zij weer vertrokken. Volgens de politie is er geen geweld gebruikt en is er ook niets gestolen. Daarom heeft de politie het onderzoek afgesloten. 

Navraag bij de politie leert dat er ook geen sprake is van een poging tot een overval, omdat de betrokken mannen geen geweld hebben gebruikt, geen eisen hebben gesteld of hebben gepraat. Ze vertrokken zonder iets te zeggen. Volgens de politie zijn de mannen ook niet in de omgeving aangetroffen. Zelfs als ze wel waren aangetroffen en/of aangehouden, was er nog geen sprake van een poging tot overval, omdat het dragen van een bivakmuts niet strafbaar is op straat. Omdat de twee mannen ook geen geweld gebruikten of woorden wisselden met de aanwezigen, kan de politie niet voldoende bewijzen dat zij van plan waren een overval te plegen. Waren de mannen wel aangehouden, dan had hun zaak geen stand gehouden bij de rechter door het ontbreken van dergelijke bewijzen. Mede daarom is het politieonderzoek afgerond.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief