Leider Brabantse Wal Wielerevents 2023: Tom Vermeer
Leider Brabantse Wal Wielerevents 2023: Tom Vermeer Foto: WC Huijbergen

Brabantse Wal Wielerevents 2023 wordt vervolgd in Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op zondag 28 mei krijgt het Brabantse Wal Wielerevent een vervolg en zal de vierde wedstrijddag verreden worden in Hoogerheide. Met als winnaars bij de Elite/Beloften Jochem Kerckhaert ( Woensdrecht), Tom Vermeer (Huijbergen) en Casper van der Woude (Ossendrecht) hebben de renners al mooie wedstrijden laten zien. Dat belooft wat voor Hoogerheide!

In Woensdrecht en Huijbergen was de belangstelling zeer groot en blijkt de behoefte aan “rondje rond de kerk” groot te zijn. Zeker omdat er steeds meer criteriums regionaal en nationaal wegvallen, omdat men het organisatorisch niet rond krijgt. De organisatie “Vrienden van de Koers” krijgt dan ook veel waardering van de renners, KNWU en de gemeente Woensdrecht. Hiermee wordt de naam “Wielergemeente” op de kaart gezet. 

In Hoogerheide zal er gestreden worden om de “Grote Prijs LAWI Sportwear” en het eerste startschot zal vallen om 12.00 uur voor de nieuwelingen over een afstand van 40 km. Zij rijden het parcours in een achtvorm met twee beklimmingen op de Scheldeweg. De ronde is zeer selectief en heeft een lengte van 2800 meter. Start/finish zal in de Raadhuisstraat nabij café Boulevard zijn. Om 13.15 uur is het beurt aan de junioren/amateurs: zij rijden een afstand van 60 km. De elite-beloften rijden naast hun eigen wedstrijd voor het eindklassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog ook voor de districttitel Zuid-Nederland. Hiermee kunnen zij extra punten verdienen om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap in het Limburgse Sittard. Zij worden om 15.00 uur weggeschoten door wethouder sport Rainier Schuurbiers.

De stand in het klassement Somers Planontwikkeling/Happy Dog (elite-beloften) is nu als volgt:

1. Tom Vermeer 2. Jochem Kerckhaert 3. Jardi Christiaan van der Lee 4. Kevin Reuvers 5. Marijn Maas 6. Jasper de Laat 7. Max Goris 8. Jelle Bouma 9. Casper van der Woude 10. Ofke Teekens. [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief