Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Hoogerheide maakt zich op voor doorkomst Roparun

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - In Ossendrecht vieren ze dit weekend een feestje voor de 25e doorkomst van de Roparun, maar ook in Hoogerheide wordt de doorkomst feestelijk aangepakt. Alle teams zullen bij hun doorkomst nabij Tasty World getrakteerd worden op een heerlijk ontbijtje.

Volgens Rien Janssen van de organisatie van de doorkomst in Hoogerheide worden de eerste teams rond de klok van 3.00 uur verwacht. “Dat is in ieder geval de verwachting tot nog toe. Meestal zijn we dan tot 8.30 uur bezig, tot het laatste team is doorgekomen.” 

Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn echter al eerder gestart. “We zetten eerst alles klaar, zodat we bij de eerste doorkomst gereed zijn voor het eerste ontbijtje voor de teams.” In Hoogerheide kunnen de teams rekenen op een compleet ontbijt bestaande uit een gebakken eitje, pannenkoeken, koeken, fruit en snoepgoed. “Het is altijd heel erg leuk en gezellig voor iedereen. En ook bezoekers, vanuit onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, zijn van harte welkom om mee te ontbijten. We laten uiteraard wel een collectebus rondgaan, want het is wel allemaal voor het goede doel van de Roparun natuurlijk. Maar in principe kan iedereen mee-ontbijten.” 

Muziek

De organisatie in Hoogerheide heeft in ieder geval ruim 1.000 eieren besteld. “De burgemeester komt ook helpen met het bakken van eieren.” Ook is er live-muziek om de teams te ondersteunen. “We hebben optredens van diverse artiesten, zoals Wilfred Plompen en Ron van Hoof. Dat zorgt altijd voor extra sfeer.” De opbrengsten van de doorkomst doneert de organisatie aan lokale goede doelen. “We hebben bijvoorbeeld Stichting ‘t Opkikkertje al eens ondersteund, maar ook andere doelen kunnen we steunen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief