Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Fokker Elmo gaat opnieuw staken

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - De medewerkers van Fokker Elmo in Hoogerheide gaan opnieuw voor 48 uur staken. Dit keer is de staking op 30 en 31 mei. Dit hebben de vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen aangekondigd. 

De vakbonden eisen dat werknemers van Fokker Elmo uit Hoogerheide eenzelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear uit Helmond. Op 14 februari, 16 maart, 6 en 7 en 25 en 26 april werd hier ook al voor gestaakt. 

FNV Metaal bestuurder Lennart Feijen: “De Fokker directie komt nog altijd niet tegemoet aan onze eisen. Kennelijk wil de directie nog steeds niet inzien dat het hier gaat om gelijke waardering, ongeacht waar je werkt binnen Fokker! We hebben eerder een gelijke regeling afgesproken, maar de directie vond en vindt het blijkbaar normaal om daarna iets extra’s te doen voor mensen bij Landing Gear als het hen uitkomt. Ze zeggen tegen de mensen bij Elmo, dat ze hier niets extra’s gaan doen, want Elmo-mensen zijn makkelijker te vervangen. Maar alle Elmo-mensen zetten zich elke dag weer in voor een goed resultaat, dus het is nogal respectloos om je er als werkgever zo even van af te willen maken. De actiebereidheid onder onze leden blijft groot. Sterker nog, die is alleen maar gegroeid de afgelopen periode. Het wordt nu echt hoog tijd dat de directie een gelijkluidende regeling voor alle getroffen Fokker werknemers met ons afspreekt!”. Afspraken zijn ook hard nodig, aangezien de eerste groep mensen van Elmo in juni al naar Papendrecht zou verhuizen. 

Voor stakers geldt dat zij zich op dinsdag 30 mei kunnen registreren van 8.00 uur tot 9.30 uur aan de Aviolandalaan in Hoogerheide. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief