Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Jens van den Dool wint warme BWW Ronde van Hoogerheide

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE -  Naast de overwinning van de BWW Ronde van Hoogerheide stond ook een titelstrijd van het district Zuid Nederland op het spel bij de elite en de beloften. Het warme weer maakte de wedstrijd voor renners zeer zwaar. Jens van den Dool werd uiteindelijk de grote winnaar, terwijl Jasper Haest (Elite) en Danny van Lierop (Beloften) Districtskampioen werden.

Met ruim 60 deelnemers Elite-Beloften aan het vertrek werd in de eerste rondes een hoog tempo gereden op de omloop van 2800 meters met daarin twee beklimmingen op de Scheldeweg. Na drie rondes waren Witten Anthonise en Jens van den Dool de eerste vluchters. Zij hadden in een paar ronden een voorsprong van 25 seconden. Er kwam een achtervolgende groep van 11 renners met daarbij de leider van het BWW klassement Tom Vermeer. Zijn naaste belagers van het klassement Jochem Kerckhaert en Jardi Christiaan van der Lee stonden niet aan de start, dus Vermeer was er zeker van dat hij de leiderspositie zou behouden.

De leiders Anthonise en van den Dool vergrootten hun voorsprong gestaag naar een minuut. De warmte sloeg toe in het rennersveld. Achtervolgende groep met Jasper Haest, Tom Vermeer, Hans Dekkers, Jasper de Laet, Kars ten Boske, Jordi van Loon, Danny van Lierop, Daan van den Eijnden, Gebre Swanenvleugel, Maikel Stam en Max Goris kregen het gat niet dicht. Met nog enkele ronden te gaan hadden Anthonisse en van den Dool een gedeelte van het peloton gedubbeld. De achtervolgende groep viel weer uiteen en Jasper Haest nam een voorsprong. Jens van den Dool zat er frisser bij, Witten Anthonise kreeg kramp en van den Dool kwam alleen op kop. Kort daarna sloot Haest bij Anthonisse aan. Jens van den Dool won de BWW Ronde van Hoogerheide en Jasper Haest kwam als tweede voor Witten Anthonisse werd derde.

Jasper Haest werd districtskampioen bij de Elite en Danny van Lierop werd districtskampioen bij de Beloften. De Junioren/Amateur wedstrijd werd gewonnen door plaatselijke favoriet Thomas Verdonck voor Tom Jansen en Mischa Beks. Bij de Nieuwelingen ging de overwinning naar Karten van Doorn. Hij won de spurt van de groep van 12 renners voor Sander Tullemans en Cyriel Hooghwerff.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief