Afbeelding
Foto: Lennart Feijen

Personeel Fokker Elmo staakt opnieuw

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Ruim 250 medewerkers van Fokker Elmo in Hoogerheide hebben dinsdag opnieuw voor twee dagen het werk neergelegd. Ondanks een oproep van Fokker dit Pinksterweekend aan de werknemers om toch te komen werken, zijn de leden van vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan staken.

Fokker had verzocht in verband met drukte en het missen van deadlines het werk niet neer te leggen. “Toch hebben de mensen weer massaal het werk neergelegd. Mensen zijn boos. Ze tellen net zo goed mee en dragen net zo goed bij als de andere collega’s bij Fokker”, aldus FNV Metaal-bestuurder Lennart Feijen. “Dan kan Fokker wel zeggen dat deze mensen makkelijker vervangbaar zijn, de mensen zelf weten wel beter. En gezien de oproep van Fokker om toch te komen werken, omdat dit anders tot problemen leidt, laat wel zien dat deze mensen onmisbaar zijn.”

Vanaf juni zouden de eerste medewerkers van Fokker Elmo over moeten gaan naar Papendrecht. Zolang de werknemers het echter niet eens zijn met de regeling, lijkt een verhuizing ver weg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief